Wie zijn wij

Wij zijn Oda Paulus (links) en Rensmarijn van Dam (rechts) en samen hebben wij PaDam Specialistische Thuisverpleging opgericht.

Oda Paulus:
Nadat ik mijn diploma ziekenverzorgster heb behaald, tot 1984 in het ziekenhuis gewerkt. Daarna ben ik in de wijk gaan werken, dit was makkelijk te combineren met mijn toen jonge gezin. Later heb ik mijn diploma’s MBO-verpleegkunde en HBO-verpleegkunde behaald. Tot 2016 heb ik met plezier bij twee verschillende zorgorganisaties gewerkt, waar van de laatste drie jaar bij een gespecialiseerd team.

Rensmarijn van Dam:
Na het afronden van de verpleegkunde opleiding wist ik gelijk dat ik in de thuiszorg wilde werken, de zorgvragers zijn in hun eigen omgeving en daardoor leer je ze veel beter kennen. Omdat je ze beter leert kennen is het makkelijker om in te spelen op de behoeftes van de zorgvrager.
Toen ik van de reguliere thuiszorg de overstap maakte naar de Specialistische Thuisverpleging was het compleet, hier vind ik alles wat mij plezier geeft in het werken. Het technische handelen gecombineerd met het contact met de zorgvragers in hun eigen omgeving.


Mei 2016 hebben wij de stap gezet om een eigen zorgorganisatie op te starten. Dit was (en is nog steeds) erg spannend. Het is hard werken maar samen met een enthousiast en flexibel team zorgen we ervoor dat de cliënten thuis de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben! Wij stellen ze aan u voor:

Marjon

Ik werk sinds 2 jaar in de functie van verpleegkundige bij PaDam specialistische thuisverpleging 
Mijn carrière in de zorg begon als leerling ziekenverzorgende. Na het behalen van mijn diploma ziekenverzorgende wilde ik meer en heb de overstap gemaakt naar werken in het ziekenhuis. Binnen het Waterlandziekenhuis heb ik eerst mijn diploma A verpleegkunde behaald en ben meteen doorgestroomd naar de opleiding operatie-assistent chirurgie. Uiteindelijk heb ik 23 jaar op de operatiekamers gewerkt. Naast mijn werk op de operatiekamers ben ik in 2011 weer gaan studeren en wel toegepaste psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in 2016 op het voorkomen van impulsief koopgedrag. Ik heb, alweer 2 jaar geleden, de overstap van het werken in het ziekenhuis naar de specialistisch thuisverpleging gemaakt, omdat ik meer contact wilde met mensen.Een prima plek om mijn vakkundigheid en ervaringen van het verplegen te combineren met de kennis en kunde als toegepast psycholoog. 

Hilda

Verpleegkundige sinds juli 2014.
Ik heb de duale HBO-Verpleegkunde opleiding gevolgd, dit houdt in dat ik tijdens mijn opleiding gewerkt heb op verschillende afdelingen in een academisch ziekenhuis. Na het behalen van mijn opleiding heb ik vier jaar gewerkt op de afdeling chirurgische oncologie/Maag-, Darm- en Leverziekten. Per augustus 2018 ben ik gestart bij PaDam Specialistische Thuisverpleging. Naast het uitvoeren van de technische handelingen vind ik het ontzettend leuk om bij cliënten thuis te komen, je hebt thuis een persoonlijker contact met de cliënt dan in het ziekenhuis. Ik vind het een leuke uitdaging om de zorg aan te passen naar de wensen van de cliënt en de situatie thuis. Sinds half juli 2019 ben ik terug van zwangerschapsverlof en werk ik nu gemiddeld 2 dagen per week. 

Sophie

Ik werk sinds juli 2019 bij PaDam specialistische thuisverpleging.
Voordat ik bij PaDam Specialisitsche Thuisverpleging kwam werken heb ik de MBO-verpleegkunde opleiding gevolgd in het NWZ-ziekenhuis. Hierna ben ik doorgestroomd naar de HBO-verpleegkunde opleiding die ik gevolgd heb bij de InHolland Amsterdam. Na het afronden van mijn studie ben ik opzoek gegaan naar een passende baan waarbij ik zocht naar zelfstandigheid en een baan waar ik mijn creativiteit van pas kwam, ik ben erachter gekomen dat werken in de thuiszorg mijn ding is. Het verlenen van zorg aan mensen in hun eigen huis en omgeving waar ik als zorgverlener te gast komt vind ik heel speciaal. Opzoek naar de juiste oplossingen met weinig materiaal maakt het werk uitdagend. Daarnaast spreekt mij het technische deel van zorg mij ook aan. Deze twee aspecten komen samen bij de organisatie PaDam Specialistische Thuisverpleging waar ik met veel plezier iedere dag weer naar mijn werk ga!

Dean

Ik ben sinds augustus 2019 werkzaam bij Padam Specialistische Thuisverpleging. Mijn werk als verpleegkundige doe ik met veel plezier. Mijn passies zijn rugby en Crossfit. 

Nel

Ik werk sinds 2016 bij PaDam Specialistische Thuisverpleging. Hiervoor heb ik ruim 40 jaar in ziekenhuizen gewerkt op verschillende afdelingen maar vooral intensive care en spoedeisende hulp. Wat ik leuk vind aan de thuiszorg is dat ik een bijdrage kan leveren aan het herstel van patiënten in de thuissituatie en daarvoor meer tijd heb dan in het ziekenhuis en dat ik mijn opgedane kennis kan blijven gebruiken en verbreden. 

 

 

Lisanne

Na mijn HBO opleiding in het Amsterdam UMC, locatie VUmc was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten het ziekenhuis. Zo kwam ik in november 2020 terecht bij PaDam Specialistische Thuisverpleging. Ik vind het ontzettend mooi om in de thuissituatie specialistische zorg te kunnen verlenen en tegelijkertijd een band op te kunnen bouwen met mijn patiënten. Omdat elk zorg moment anders is, blijft mijn werk iedere dag opnieuw een uitdaging!